Μονωτικό υλικό – EPS (διογκωμένη πολυστερίνη)
19849
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19849,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Μονωτικό υλικό – EPS (διογκωμένη πολυστερίνη)

Category
monotika ulika
About This Project

H Διογκωμένη πολυστερίνη (EPS – Expanded polystyrene), είναι ένα ελαφρύ, θερμομονωτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην οικοδομή και όχι μόνο. Παράγεται από κόκκους πολυστυρολίου, οι οποίοι είναι θερμοπλαστικοί. Με τη διόγκωσή τους, οι κόκκοι μεγαλώνουν και γίνονται σφαιρίδια, τα οποία διογκώνονται περισσότερο και κολλούν μεταξύ τους. Η διογκωμένη πολυστερίνη παράγεται σε μεγάλα μπλοκ, τα οποία κόβονται σε πλάκες. Είναι εξαιρετικό θερμομονωτικό υλικό και οι εφαρμογές εκτός από τη μόνωση και τη δόμηση επεκτείνονται  και στη διακόσμηση.

Η διογκωμένη πολυστερίνη ή αλλιώς EPS  έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα και απορροφά ευκολότερα τα κρουστικά σοκ. Έτσι μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ρωγμών στα επιχρίσματα, λόγω συστολοδιαστολών των υλικών και των δομικών στοιχείων. Έχει μικρότερο συντελεστή αντίστασης στη διάχυση υδρατμών, με αποτέλεσμα να αναπνέει καλύτερα. Ένα οικονομικό προϊόν και συνάμα φιλικό στο περιβάλλον, με απεριόριστη αντοχή στο χρόνο. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικά παραδείγματα ως προς το που χρησιμοποιείται το υλικό αυτό, ώστε να γίνει απολύτως κατανοητό !

  • Θερμομόνωση και ηχομόνωση σε παντός είδους κτίρια, σε τοίχους, οροφές, δάπεδα,
  • Κατασκευή εξωτερικών μονώσεων σε παλαιά και νέα κτίρια,
  • Κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών διακοσμητικών κτιρίων,
  • Αναπαλαιώσεις κτιρίων υψηλού αισθητικού και ιστορικού ενδιαφέροντος,
  • Τοποθετήσεις ενδοδαπέδιων συστημάτων θέρμανσης,
  • Σεισμική θωράκιση των κτιρίων τόσο περιμετρικά στα θεμέλια όσο και σε γενική κοιτόστρωση (ανεστραμμένη πλάκα),
  • Κατασκευές κτιρίων με ελαφρά συστήματα τύπου πανέλων και βοηθητικών κατασκευών,
  • Ελαφρύ επίχωμα (υπόβαση) και συμπλήρωση πρανών σε χαλαρά, μικρής αντοχής εδάφη σε έργα οδοποιίας,
  • Κατασκευή ελαφρών και ταυτόχρονα μονωτικών κονιαμάτων στη διάστρωση δαπέδων από πάσης φύσεως υλικά

Γνωρίστε μέσα από τη σελίδα μας τα υλικά και τις συμβουλές μας για τον σωστό τρόπο χρήσης τους και να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό !!